Over de kunstenaar

Yvonne Stadt 
Schilderijen  

Schilderen en tekenen heb ik als kind al veel gedaan. Mijn onderwerpen waren toen ontleend aan de natuur en nog steeds is dit een van mijn grootste inspiratiebronnen. Zo’n tien jaar geleden besloot ik te leren om portretten te gaan schilderen. Zoals met alles leer je daardoor niet alleen meer over portretten, maar over alles wat met schilderen en beeldhouwen te maken heeft.

Het kleurenmengen heb ik geleerd van Busse Weidema (‘Toveren met kleur’) en een diversiteit aan technieken van Noor van Os (‘Schilderen als Rembrandt’). Beiden hebben met hun enthousiasme, kennis en deskundigheid veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling als kunstschilder. In totaal heeft deze opleiding zo’n 10 jaar in beslag genomen en elk jaar hebben we ook op verschillende locaties ‘en plein air’ geschilderd. Een fantastische belevenis die je op het doek kunt herkennen.  

Olieverf is een fantastisch medium, omdat het heel veel mogelijkheden biedt. Je kunt eindeloos variëren met kleur en techniek. Maar ook combinaties van acryl, krijt en inkt bieden ongekende mogelijkheden.

Sinds 2015 heb ik al op heel wat plaatsen in Nederlands geëxposeerd en aan een aantal kunstroutes deelgenomen. Wat ik daar vooral erg inspirerend aan vind, zijn de reacties van de bezoekers. Die zorgen ervoor dat je het proces van kunst maken opnieuw beleeft en met andere ogen naar je eigen werk kijkt.

Verkort
Met olieverf kun je eindeloos variëren met kleur en techniek. Maar ook combinaties van acryl, krijt en inkt bieden ongekende mogelijkheden.

Tekst vrijheid
Vrijheid is voor mij heerlijk buiten schetsen en schilderen in de natuur. De seizoenen, die ons steeds weer verrassen met een scala aan kleuren en vormen, bieden een eindeloos variatie aan mogelijkheden. Dat ik dit kan doen, is ultieme vrijheid.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 1
Griftdijk 9
3953 ML Maarsbergen

Contactgegevens
Yvonne Stadt
De Hoogt 2-4
3951 KB Maarn

Telefoon: 06-51627773
Email: yvonne.stadt@corporatequilt.com