Over de kunstenaar


Marijke Dijkman (1941 – 2020)
Schilderijen en keramiek  

Het droevige bericht heeft ons bereikt dat Marijke Dijkman op 17 april 2020 is overleden.
Marijke was afkomstig uit Leersum en trouwe deelnemer aan de Open Atelier Route Leusden Woudenberg. Ook dit jaar zou zij exposeren met haar veelzijdige kunstwerken in het Cultuurhuis van Woudenberg. Met Marijke verliezen we een bevlogen kunstenaar en kunstvriendin.
Marijke typeerde haar kunst als volgt: “mijn grote inspiratiebron zijn mens en dier, hun bewegingen en wat zij kunnen uitdrukken. Geen exacte weergave, het gaat om de expressie.”
Wij wensen de familie en haar kunstvrienden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies en hopen dat de herinneringen aan Marijke en haar kunst, haar levend houden in onze harten en gedachten.

Het bestuur en kunstenaars van de
Open Atelier Route Leusden Woudenberg

 

_____________________________________________________________________________

 

“Ik ben opgeleid tot etaleuse en decorontwerpster aan de DEVA-vakschool te Almelo. Wat betreft mijn kunst ben ik een autodidact en ontwikkelde ik mijn kunstzinnigheid in boetseren, beeldhouwen en schilderen op eigen kracht. Mijn grote inspiratiebron zijn mens en dier, hun bewegingen en wat zij kunnen uitdrukken. Daarbij gaat het niet om een exacte weergave, maar veel meer om de expressie. Vandaar ook mijn interesse voor ballet en dans. Ik heb ondertussen een aantal cursussen gevolgd in schilderen en Raku stoken, een Japanse manier van keramiek stoken. Hierdoor heb ik theoretische kennis toegevoegd aan mijn talent.”

 

 

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens