Over de kunstenaar

Anke Tijtsma 
Keramiek  

Ik maak al jaren vooral handgevormde schalen, vrouwenbeelden en objecten. Al sinds mijn kindertijd speel ik graag met klei. Het materiaal voelt lekker aan en vormt zich onder mijn vingers. Ik houd van de natuur en haal inspiratie uit haar fraaie vormen. Daarnaast levert mijn werk als cultureel antropoloog mooie mensbeelden op en voedt het mijn verwondering over ons mens-zijn.  

Sinds ik de keramiek-opleiding in Gouda volgde ben ik ook de draaischijf gaan waarderen. In mijn atelier aan huis experimenteer ik graag met eigen glazuurreceptuur.  

In 2016/2017 onderzocht ik hoe kunst kan bijdragen aan vernieuwing in gesprekken die professionals op het werk voeren. De aanleiding hiervoor ontstond tijdens mijn master studie (crossover creativity) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar ik een onderzoek deed naar de vergadercultuur in organisaties. Sindsdien zet ik mensen graag aan tot het toelaten van meer verbeeldingskracht in hun werk. De inzet van kunst en werken met kunstenaars kan daarbij helpen. In mijn werk als organisatie-antropoloog en gespreksmaker gebruik ik regelmatig mijn eigen keramische kunstobjecten. 

De vlagen van mijn verbeelding voeren mij mee 
hun ziel dringt zich op 
Zo openen zich de luiken van vormen en kleuren 
zie ik het uitzonderlijke in het gewone 
Het is de verbeeldingskracht die helpt creëren 
de wereld van schoonheid voorziet. 

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositie-adres: Atelier 10
Aschatterweg 64
3831 JW Leusden

Contactgegevens
Anke Tijtsma
Schutterhoeflaan 20
3832 GP Leusden

Telefoon: 06-44178725
Email: anke.tijtsma@gmail.com
Website: https://www.linkedin.com/in/anke-tijtsma-82b1721b/