Over de kunstenaar

Anke Tijtsma 
Keramiek  

Naast antropoloog en gespreksmaker ben ik ook keramist. Ik exposeer graag met vrij werk zoals objecten en vrouwenbeelden. In mijn kunstwerken ben ik altijd op zoek naar de spanning tussen aanwezig en afwezig.

Al jaren ben ik gebiologeerd door patronen in de natuur. In mijn werk als organisatie-antropoloog observeer ik gedragspatronen van mensen. Met mijn kunst wil ik de paradox laten voelen van wat we niet altijd kunnen duiden of beetpakken maar wat er wel is.

Het experimenteren in klei, andere materialen (o.a. plastic) en andere disciplines (zeefdruk, fotografie) helpt mij om een thema te onderzoeken. Momenteel doe ik een artistiek onderzoek naar patronen op zoek naar de aanwezigheid van het afwezige. Daarin zit ook een link met mijn werk als organisatie-antropoloog.

Sinds ik de keramiekopleiding in Gouda volgde, experimenteer ik – in mijn atelier aan huis – met eigen glazuurreceptuur. Ik werk ook in opdracht. In 2016/17 volgde ik een masterstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien integreer ik het maken van kunst met mijn professionele werkzaamheden in organisaties. Ik heb ook interesse in zeefdruk en fotografie.

Verkort
Het experimenteren in klei, andere materialen (o.a. plastic) en andere disciplines (zeefdruk, fotografie) helpt mij om een thema te onderzoeken.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 13
De Schaapskooi
Achterveldseweg 41
3792 ND Achterveld

Contactgegevens
Anke Tijtsma
Schutterhoeflaan 20
3832 GP Leusden

Telefoon: 06-44178725
email: Anke@buroaanzet.nl
website: www.buroaanzet.nl