Over de kunstenaar

Lilian Wagt
Houtdraaikunst

Na vele jaren gewerkt te hebben achter de schermen van TV-programma’s besloot ik zeven jaar geleden met mijn handen te willen werken en creatiever bezig te zijn. Na een opleiding tot meubelstoffeerder, meubelmaker en meubelrestaurateur kwam ik in aanraking met het houtdraaien. Ik laat het hout vertellen wat er uit mijn handen moet komen. Elke keer sta ik weer versteld wat er voor moois aan de binnenkant van de bomen zit. Geen object wordt daardoor hetzelfde. Hout is voor mij kunst en ik wil graag dat iedereen er van geniet. Net zoals ik geniet van het houtdraaien.

Het meeste hout dat ik voor mijn objecten gebruik komt van lokale bomen. Hoe mooi is het dat je aan je vrienden kunt vertellen dat de schaal of vaas die op tafel staat uit een boom van het Hoevelakense bos is of uit je eigen achtertuin. Verder vind ik dat mijn objecten gebruiksvoorwerpen moeten zijn. Alle schalen zijn dan ook in een voedselvriendelijke olie gezet.

Verkort
Elke keer sta ik weer versteld wat er voor moois aan de binnenkant van de bomen zit. Geen object wordt daardoor hetzelfde.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 17
Horsterweg 1
3835 PR  Stoutenburg

Contactgegevens
Lilian Wagt
Hogebrinkerweg 43
3871 KM  Hoevelaken

Telefoon: 06-41055608
www.Mazinawooddesign.nl