Over de kunstenaar

Wanda Landwaart
Schilderijen

Op jonge leeftijd heb ik les genomen bij frater Beatus Nijs in Hilversum. Daar is de basis gelegd voor het goed kunnen waarnemen en vervolgens gedetailleerd tekenen. Na de middelbare school koos ik voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en daar ben ik in 1992 afgestudeerd.

Naast de schilderijen die ik maak geef ik met veel plezier les aan volwassen en jeugd in mijn landelijk gelegen atelier in Stoutenburg. Met schildersezels binnen én levende ezels buiten.

Mijn schilderijen geven vaak een bepaalde context weer of bevatten een verhaal. Mensen in een bepaalde situatie, een landschap maar dan niet het meest voor de hand liggende, of een stadsgezicht. Daarbij wil ik een gevoel of emotie oproepen.

Mijn stijl kenmerkt zich door een krachtige toets met een specifiek eigen kleurgebruik. Licht en donker spelen een belangrijke rol. Ik werk snel en breng de verf zo direct mogelijk aan, zonder onderlagen.

Naast het thematische werk schilder ik ook landschappen (en plein art), portret, model dieren en stillevens.

Verkort
Mijn stijl kenmerkt zich door een krachtige toets met een specifiek eigen kleurgebruik. Licht en donker spelen een belangrijke rol.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 16
Hessenweg 57
3835 PG  Stoutenburg

Contactgegevens
Wanda Landwaart
Hessenweg 57
3835 PG  Stoutenburg

Telefoon: 033-4940981
Email: pola@casema.nl
Website: www.wandalandwaart.nl