Over de kunstenaar

Edith Boerma 
Schilderijen 
 
Door mijn biologiestudie, waarbij je alles wat je deed en zag moest vastleggen in tekeningen, heb ik het plezier ervaren om de natuur te tekenen. Pas in Leusden ben ik schilder- en tekenles gaan nemen. Eerst bij Latent Talent en van 1987 tot 2016 bij Elta, waar Francien van Westering ons zes jaar kunstgeschiedenis heeft bijgebracht en allerlei technieken heeft geleerd. Na haar vertrek bij Elta hebben we verder gewerkt met gastdocenten (workshops) en met  elkaar.   

Bij  voorkeur schilder ik natuur en vooral dieren, die ik zo realistisch en levensecht mogelijk probeer af te beelden. Hierbij gebruik ik diverse, al dan niet gecombineerde, technieken waarbij speciaal mijn pseudo-glas in lood methode opvalt. Hierbij krijg ik met lood en acrylverf op hout het effect van glas in lood.   

Reizen vormen eveneens een bron van inspiratie, zowel voor het schilderen van de natuur als ook voor het kennismaken met andere kunstculturen, zoals de Australische aboriginal kunst. Tijdens de Open Atelier Route wil ik laten zien wat mijn nieuwste experiment ‘acrylgieten’ oplevert.   

Vanaf 1990 heb ik regelmatig op verschillende plaatsen geëxposeerd en nam ik deel aan de jaarlijkse Elta-tentoonstelling. In 2016 is een reeks exposities in het Franse dorp Vicq Exemplet  geëindigd. Vanaf het begin heb ik deel genomen aan de Open Atelier Route en ik heb ook enkele jaren in de organisatie gezeten.  

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 18
Dordogne 18
3831 EK Leusden

Contactgegevens
Edith Boerma
Dordogne 18
3831 EK Leusden

Telefoon: 033-4941219
Email: e.m.boerma@kpnmail.nl