Over de kunstenaar

Edith Boerma 
Schilderijen 
 

Ik heb altijd al getekend maar heb pas in Leusden teken- en schilderles genomen. Eerst bij Latent Talent en vanaf 1987 bij ELTA.

Met mijn biologiestudie in mijn achterhoofd schilder ik natuur en bij voorkeur dieren, die ik zo realistisch en levendig mogelijk probeer af te beelden. Ik maak gebruik van diverse, al dan niet gecombineerde technieken. De laatste tien jaar heb ik daar mijn ‘pseudo glas-in-lood’ methode aan toegevoegd. Hierbij verkrijg ik met loodstrips en acrylverf op MDFhet effect van een glas-in-loodraam. Afgelopen jaar heb ik geëxperimenteerd met ‘acrylic pouring’. Deze techniek gebruik ik nu graag als onder- en achtergrond in mijn schilderijen.

Vanaf 1990 heb ik regelmatig op verschillende plaatsen exposities gehad, zoals ook de jaarlijkse ELTA-exposities. In 2016 kwam een einde aan een serie exposities in het Franse dorp Vicq-Exemplet. Aan de OAR heb ik vanaf het begin deelgenomen en ik heb enkele jaren in de organisatie gezeten.

Bij de Open Atelier Route 2020 deel ik mijn atelier met een vriendin uit ELTA: Ina van Gessel.

Verkort
Ik schilder natuur en bij voorkeur dieren – zo realistisch en levendig mogelijk met gebruik van diverse, al dan niet gecombineerde technieken.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 21
Dordogne 18
3831 EK Leusden

Contactgegevens
Edith Boerma
Dordogne 18
3831 EK Leusden

Telefoon: 033-4941219
Email: e.m.boerma@kpnmail.nl
Website: www.edith.elta.nu