Over de kunstenaar

Grieta Buis
Schilderijen

Op school moest ik handwerken, aan handvaardigheid mocht ik als meisje niet meedoen. Ik was verontwaardigd, want creativiteit zit al sinds mijn jeugd ‘ingebouwd’. Als zesjarige mocht ik linkshandig blijven schrijven, best bijzonder voor die tijd! Daardoor heb ik in veel verscheidenheid creatief kunnen zijn! In mijn familie bevinden zich kunstschilders en oom Willem Buis (91) is nog steeds een verdienstelijk bodypainter.     

Ik ging niet naar de Rietveld Academie want “tekenen kan ik al” was mijn mening. Ik verkoos de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Daar leerde ik omgaan met hout, leer, metaal, keramiek, etc.  

Mijn banen vond ik als typografisch vormgever, illustrator, ontwerper van kaarten en clubbladen.

Sinds 2015 schilder ik. Met kwasten schilderen is mij eerder niet gelukt. Ik ging steeds fijner werken, wat op het doek niet tot zijn recht kwam. Evelien Koolloos gaf mij paletmesjes … DAT is mijn uitdaging! Ca. 20 lessen werk ik nu met acrylverf – deze werken zijn te zien bij de expositie. Daarnaast een oplage pentekeningen van twee modellen en waarschijnlijk bouwplaten van een piratenschip. En enkele boeken met mijn teksten en illustraties.

Verkort
Schilderen met acrylverf en paletmesjes … DAT is mijn uitdaging!

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 13
De Schaapskooi
Achterveldseweg 41

3792 ND Achterveld

Contactgegevens
Grieta Buis
Klaverland 34
3833 CA  Leusden

Telefoon: 06-53249180
Email: grieta.buis@planet.nl
www.grieta-illustratief.nl