Over de kunstenaar

Eszter Sóczó
Beelden

Het kunstenaarschap is en blijft voor mij een roeping en een zoektocht. Tijdens mijn werkzame leven maakte mijn eerste liefde, tekenen en schilderen, al deel uit van mijn leven. Na mijn pensionering werd dat nog gevolgd door beeldhouwen. Kortom: een leven lang kunstenaar. 

Aanvankelijk schilderde ik. In 2008 heb ik door Joop Geldof (mijn ‘leermeester’) het beeldhouwen ontdekt en heeft het werken met steen (o.a. serpentijn) mijn hart veroverd.
Ik kies voor een steen wanneer deze mij aanspreekt en mij vanuit de kern leidt naar een eigen vormgeving. Gevoelens verbeelden met sobere lijnen en het gebruik maken van de kleuraccenten van de steen zelf geven mij de grootste voldoening. De verschillende gezichten (maskers) van de mens vormen de rode draad in mijn werk. Mijn werk toont passie en mysterie. Mijn Hongaarse afkomst speelt daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol.

Mijn werken worden in Nederland veel geëxposeerd, meestal in groepsverband maar ook solo.

Mijn kunstenaarschap heb ik vanaf 1995 in binnen- en buitenland verder ontwikkeld, o.a. bij The Art Academy of Cincinnati in U.S.A. en het Utrechtse Centrum voor Kunsten (voorheen ARTIBUS).

Al 15 jaar inspireert het Kunstenaars Collectief ARTIPLU mij door de aanwezigheid van verschillende disciplines en een goede onderlinge samenwerking. In januari 2018 hebben wij met een groep beeldhouwers daarnaast ook nog een eigen atelier geopend dat per 1 februari 2020 verhuisd is naar Postweg 7 in Leusden.

Verkort
Gevoelens verbeelden met sobere lijnen en gebruik maken van de kleuraccenten van de steen geven mij de grootste voldoening.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 12
Beeldhouwgroep Postweg
Postweg 7
3831 SE  Leusden

Contactgegevens
Eszter Sóczó
Hermes 38
3769 KA  Soesterberg
Telefoon: 06-40619236
Email: esoczo@casema.nl
Website: www.artiplu.nl