Over de kunstenaar

Axel Veenendaal
Schilderijen en beelden

Schilderen, tekenen, muziek: het is mij met de paplepel ingegoten. Belangrijke mensen in mijn creatieve leven zijn mijn vader (ondernemer, sneltekenaar, olieverfschilder, uitvinder), mijn docent op de HBS, Ellen de Meijer (schildert als Rembrandt, maakt momenteel furore in New York, Miami en Hong Kong). Zij heeft bij mij een boost veroorzaakt, vooral olieverf-, mixed media- en temperatechnieken. Verder de masterclasses van Sam Drukker. Sam heeft voor 45 van mijn leerlingen (in mijn toenmalige galerie) een waanzinnige lezing gegeven toen hij Schilder van het jaar 2011 was geworden. De opdracht in zijn boek: ‘Axel, geef de inspiratie door’ pas ik dagelijks toe. Mijn leerlingen breng ik van alles bij. Van concept, penseelvoering, kleurenleer, materiaalkennis, donker/licht, perspectief maar ook marketing. Een aantal exposeert en verkoopt eigen werk. 

Ik geef nu 15 jaar les en elke keer ontdek ik nieuwe manieren om de kennis over te brengen. Het is een heerlijk vak. Ik exposeer in Nederland, maar ook in Jerusalem. Via die plek komt mijn werk ook in de USA terecht. Naast schilder en docent ben ik ook beeldhouwer. Mijn eerste werk verkocht ik op mijn 14e.

In 2002 won ik de 1e prijs afdeling Utrecht van de Talens Palet wedstrijd. De tekst van dat interview in het AD zegt eigenlijk al heel veel. In 2016 was ik finalist in de landelijke Van Gogh schilderwedstrijd. Kom naar Atelier Axel en bekijk werk van drie generaties van een familie: van mijn vader, mijn kleinkinderen en uiteraard van mijzelf.

Verkort
Schilderen, tekenen, muziek: het is mij met de paplepel ingegoten. Naast schilder en docent ben ik ook beeldhouwer.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 19
Esdoornhof 22
3831 XZ Leusden

Contactgegevens
Axel Veenendaal
Esdoornhof 22
3831 XZ Leusden

Telefoon: 06-51470500
Email: axel@axelv.nl
Website: www.axelv.nl