Over de kunstenaar


Ellen Adank 
Schilderijen / keramiek  

Tekenen en schilderen doe ik eigenlijk al van kinds af aan. Sinds ruim 15 jaar ben ik me steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Ik volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ik veel in acryl, de laatste jaren heb ik echter de liefde opgevat voor olieverf.   

Ik schilder graag abstracte portretten en ander abstract werk, maar ook de dieren in mijn directe omgeving hebben mijn warme interesse. Ik vervaardig regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht.  

En ik exposeer regelmatig en deed voorgaande jaren ook mee aan de Open Atelier Route Leusden-Woudenberg. Daarnaast ben ik deelnemer aan de Kunstroute Maarn-Doorn en exposeer ook elders mijn werk, zoals momenteel in de Hogeschool van Dronten samen met Rietje Smal, Ineke Wurfbain en Nicole Kruimel (nog te bezoeken tot 1 juli 2020). 

Verkort
Met olieverf, oliepastel en paletmes kun je je creativiteit de vrije hand geven. Maar ook het verwerken van papier, zand, gips en textiel biedt eindeloze mogelijkheden.

Tekst vrijheid
Soms zit je hoofd zo vol met alledaagse beslommeringen en muizenissen. Dan is het heerlijk om een leeg doek te pakken en een palet met maar een paar kleuren. En dan je hoofd leegmaken door kleur aan te brengen op het doek en te zien wat er ontstaat. Dat geeft ruimte en is voor mij vrijheid.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

 

 

 

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 1
Griftdijk 9
3953 ML Maarsbergen

Contactgegevens
Ellen Adank
Griftdijk 9
3953 ML Maarsbergen

Telefoon: 06-51310764
Email: ellenadank@millipedes.nl
Website: www.adank4art.nl
facebook.com/ellen.adank
instagram.com/ellenadank