Over de kunstenaar

Jean Pierre Willems
Beelden

Beeldhouwen is met iedere steen weer een nieuw avontuur. Mijn avontuur begon in 2003 in Zuid-Frankrijk in een voormalige zijderupsenkwekerij Beauregard in de Languedoc. Tijdens een werkweek onder leiding van Leo Musch is mijn liefde voor het beeldhouwen ontstaan. In deze verborgen sfeervolle omgeving, waar vrijheid zwaar bevochten is, heb ik 2004 weer een werkweek beleefd. In Nederland heb ik met veel plezier verschillende jaren gebeeldhouwd bij Joop Geldof.

Ik ben autodidact en werk vooral in middelharde steen zoals serpentijn en albast, en de hardere speksteensoorten. Mijn beelden zijn meestal abstract, ik laat me leiden door de vorm en het lijnenspel van de steen en al doende ontstaat het beeld.

Sinds 2018 maak ik deel uit van de beeldhouwgroep Stoutenburg en volg ik af en toe een workshop  bij de Beeldhouwwinkel in Zutphen. Aangezien we recent, als groep, zijn verhuisd naar de Postweg in Leusden moeten we een andere naam voor onze groep bedenken.

Verkort
Mijn beelden zijn meestal abstract, ik laat me leiden door de vorm en het lijnenspel van de steen en al doende ontstaat het beeld

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 12
Postweg 7
3831 SE  Leusden

Contactgegevens
Jean Pierre Willems
Travertijn 7
3831 VM  Leusden

Telefoon: 06-53823101
Email: jpank1946@live.be