Over de kunstenaar

Riet Huurdeman
Schilderijen

Schilderen en boetseren begon als hobby, maar werd uiteindelijk een belangrijk element in mijn leven, zeker na jarenlange intensieve begeleiding door illustratrice Francien van Westering op basis van de kunstgeschiedenis.

Aanvankelijk waren mijn schilderijen vooral figuratief en schetsmatig, met voorkeur voor pastel als materiaal. Later werd het steeds meer een spel van ontdekken en experimenteren met textuur, vorm en kleur, het vertalen van emoties en het zoeken naar balans en evenwicht. Zo werd het de taal van mijn gevoel.

Ik gebruik verschillende ondergronden, o.a. hout, glasmetaal, perspex of laminaat. Meestal is er geen vooropgezet plan. Kleuren en materialen kies ik intuïtief. Er ontstaat een basis van gescheurd papier, weefsels, karton, tegellijm, etc. en die bepaalt mede hoe het werkproces zich gaat ontwikkelen en hoe het uiteindelijke schilderij eruit gaat zien. Aquarel, acrylverf, olieverf, inkt, krijt en houtskool combineer ik zo nodig om tot het eindresultaat te komen.

Inspiratiebronnen zijn ervaringen, verwondering en bewondering voor het leven zelf, in al haar facetten.

Het liefst werk ik buiten, met alle materialen om me heen. Dat geeft me letterlijk en figuurlijk de ruimte die ik nodig heb. Schilderen is voor mij verwerken, een boeiend proces en een voortdurende uitdaging!

Ik ben al 32 jaar lid van de schildervereniging ELTA. Ik heb al op diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd.

Verkort
Schilderen is steeds meer een spel van ontdekken en experimenteren en het zoeken naar balans en evenwicht – de taal van mijn gevoel.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 27
Schutterhoeflaan 49
Leusden

Contactgegevens
Riet Huurdeman-van ‘t Klooster
Email: huurdeman@gmail.com
Website: www.riet.elta.nu