Over de kunstenaar

Ton Sandig
Schilderijen / pentekeningen

Na de HBS heb ik de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam gedaan. Daar kreeg ik les van (onder andere) kunstenaars Jan Jongert en Wim Zwiers.

Beroepsmatig specialiseerde ik me als communicatie- en reclameadviseur. Mijn hobbies tekenen en schilderen kwamen tot verdere ontplooiing na het gereedkomen van ons nieuwbouwhuis, kantoor en atelier in 1984 in Achterveld. In 2011 startte ik met intussen druk bezochte cursussen fruitbomen snoeien.

Ik heb grote bewondering voor de afficheurs van vroeger: Alphonse Mucha, Raymond Savignac, Adolphe Mouron Cassandre, Henri de Toulouse-Lautrec en vele anderen. Beeldende kunstenaars in de eerste helft van de 20e eeuw, die een boodschap konden samenvatten in een direct herkenbaar plaatje: de affiche. Als belangrijk communicatie-medium is de affiche voorbij gestreefd door het digitale materiaal. Echter: alles wat wij op onze kleine en grote beeldschermen zien is nog steeds door iemand vorm gegeven. Afficheurs van nu.

Als eerbetoon aan alle Afficheurs van toen, maakte in een serie van 8 affiches. Over mensen die ik bewonder: Jules Deelder, Marlies Dekkers,  Christiaan van der Klaauw en de familie Santoni. Over schitterende producten: Bose, Illy Café, Francis/Francis. Over zinvolle dienstverlening: Jellinek kliniek.

Mijn huis, kantoor en atelier zijn ingericht als expositieruimte voor een grote serie acrylschilderijen en pentekeningen.

Verkort
Ik heb grote bewondering voor de afficheurs van vroeger. Dat zie je terug in mijn werk.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 14
Jan van Arkelweg 43
3791 AB Achterveld

Contactgegevens
Ton Sandig
Jan van Arkelweg 43
3791 AB Achterveld

Telefoon 0342-452300
E-mail: ton@sandig.nl