Over de kunstenaar

Linda de Wit 
Schilderijen / illustraties

Zoals Picasso al schreef: “Kunst wist de stof van het dagelijks leven van onze ziel.”   

Een leeg doek is voor mij een ontdekkingstocht naar wat er met mijn verstand gebeurt maar tegelijkertijd in mijn onbewuste plaatsvindt. Deze twee vechten met elkaar in het proces, soms laat ik de een prevaleren en een andere keer de ander. Wat het uiteindelijke resultaat wordt weet je nooit.   

Portretten schilderen vind ik heel fijn om te doen. Ik heb ook wat ‘uitstapjes’ gemaakt naar andere onderwerpen: gebouwen en een schilderij naar aanleiding van een gedicht. Alleen met de materie (verf) bezig zijn kan ik niet, er zit altijd een verhaal, een onderwerp in mijn schilderijen.   

Naast schilderen is illustreren ook een passie. Ik maak Levensposters. De naam zegt het al – een tekening waarin ik het leven van iemand verbeeld met illustraties en woorden. Een prachtig verjaardagscadeau voor een partner, vader, moeder, kennis of collega.   

Ik geef ook schilderlessen, workshops en striptekenlessen. Hier leer ik zelf ook weer enorm veel van.    

Regelmatig bezoek ik tentoonstellingen om geïnspireerd te raken en er dan achter te komen dat ik ‘mijn eigen handschrift’ heb, dus weer op mijn eigen manier en vanuit mijn intuïtie, onderbewuste, met mijn verstand het doek te lijf ga.   

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 28
Theehuis  Mon-Chouette 
Leusbroekerweg 25B
3831 JZ  Leusden

Contactgegevens
Linda de Wit
Landweg 155
3833 VE Leusden

Telefoon: 06-38011756 
Email: linda-art@hotmail.com
Website: www.linda-art.nl