Over de kunstenaar

MarYane Nas
Schilderijen

Na 28 jaar verruilde ik ruim twee jaar geleden Deventer voor Leusden. Als ex-ondernemer van een ‘iedersstijl’ Kunst-Kado winkel heb ik nu alle tijd om de liefde voor het schilderen weer volledig op te pakken. Momenteel werk ik het liefst met olieverf. Ik schilder graag portretten en ik hou ervan dat er een wisselwerking ontstaat tussen de kijker en het schilderij. Niet alleen de zeggingskracht van het schilderij is belangrijk, maar ook de techniek. Inspiratie voor mijn werk zijn zowel de grote meesters als het surrealisme en alles wat liefde en schoonheid uitstraalt. Zelf schilder ik nu graag met olieverf.

Tijdens mijn teken- en schildercursus TonSurTonArt geef ik met veel plezier les en hoor ik vaak dat het zo heerlijk ontspant. Graag wil ik nog themaworkshops gaan geven en buiten schilderen bij mooi weer. Hiervoor zoek ik nog een geschikte locatie.

Verkort
Ik schilder graag portretten en ik hou ervan dat er een wisselwerking ontstaat tussen de kijker en het schilderij.

Thema Vrijheid
Als je ouders gevangen hebben gezeten in het kamp en veel geleden hebben voor de vrijheid van Nederland, realiseer je je pas hoeveel vrijheid je waard is. Vrijheid mis je als het je ontnomen wordt. Van mijn vrijheid geniet ik het meeste, als ik met hart en ziel kan kiezen, wat ik kan schilderen, wanneer en hoelang ik schilder. Keuze uit zoveel thema’s is voor mij de vrijheid om te genieten, van kleur en compositie, van surrealistisch tot figuratief. Dit gevoel hoe te kunnen schilderen, wil ik graag overbrengen naar mijn cursisten.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 20
Wijkkamer Alandsbeek
Kokmeeuw 2
Leusden

Contact gegevens:
MarYane Nas
Hondsdraf 26
3831 AS Leusden

Telefoon: 06-4039 5222
Email: Tonsurtonart@gmail.com
Website: https://www.tonsurtonart.nl