Over de kunstenaar

Yvonne Stoppelsteen 
Schilderijen 

Een schilderij is het resultaat van 20% creatie en 80% ambacht. Dat eerste is aanwezig en kan gestimuleerd en ontwikkeld worden. Het ambacht is hard werken en goed opletten.  

Bij mij diende de liefde voor potlood en penseel zich al vroeg aan. Ik had het geluk om onder de hoede van de Leusdense schilder en beeldhouwer Axel Veenendaal te komen, die in olie, acryl, mixed media schildert en zijn eigen beeldhouwtechnieken in lood en kunststoffen ontwikkelt. Hierdoor ben ik met veel nieuwe technieken in aanraking gekomen. Ik probeer dit zo veel mogelijk te absorberen, te vertalen en toe te passen. Dit zorgde voor een versnelling in mijn loopbaan en het klimmen naar een hoger niveau.  

Mijn eigen nieuwsgierigheid en durf ondersteunen mij een eigen weg te vinden.  

Hoe meer ik op deze manier bezig ben, des te meer inspiratie ik zie/krijg. Waar ik ook kom, er is altijd wel iets wat mijn creativiteit triggert. Het is een doorlopend proces waarbij het lijkt of mijn leven op het ogenblik wel 10x zo snel gaat, vandaar dat ik heel veel in mijn atelier te vinden ben.  

Voorlopig ben ik druk bezig met geometrische en goniometrische elementen die ik met acryl en natuurlijke elementen (bijvoorbeeld lava) gebruik op doek (meestal de wat grotere formaten). Een voorproefje hangt momenteel bij Mondileder in Soesterberg. Tegelijkertijd werk ik aan een totaal andere serie: subtiele naakten in en onder water.  

Een voorbeeld van werk in opdracht hangt bij café De Swartesteegh in Leusden.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 19
Dalmatie 29 
3831 EE  Leusden   

Contactgegevens 
Yvonne Stoppelsteen 
Dalmatie 29 
3831 EE  Leusden  

Telefoon: 06-26646638 
Email: yvonst@gmail.com   
Website: http://stoppelsteen.art