Over de kunstenaar

Werner van der Burgh 
Beelden  

Van jongs af aan heb ik al veel interesse gehad voor tekenen en schilderen. Dit werd zeker gestimuleerd door mijn vader die mij ook meenam naar onder andere de Lakenhal. Hier kwam ik onder de indruk van schilderijen van Lucas van Leyden en anderen.

Onder mijn voorouders zijn ook kunstenaars, waaronder schilder Hendrik van der Burgh (werk in bezit van de Lakenhal in Leiden en de Hermitage in Amsterdam), en een beeldhouwer waarvan werk is aangekocht door de gemeente Leiderdorp.

Ik ben autodidact en heb deelgenomen aan schildersweken. Later, onder invloed van mijn  echtgenote Els, ben ik gaan boetseren, houtsnijden en beeldhouwen. Els heeft mij ook haar visie op de verschillende kunststromingen bijgebracht, wat een positieve bijdrage heeft geleverd aan mijn eigen ontwikkeling.    

Inspiratie haal ik uit Oosterse houtsnijkunst en daarnaast heb ik een eigen stijl ontwikkeld in mijn beelden. Deze maak ik in hout, steen en keramiek. Mijn onderwerpen zijn mensen, dieren, fantasiefiguren, gevelstenen, grafmonumenten en herinneringsplaquettes.  

Mijn credo is: genieten van het  wonder der schepping, met de gave van een innerlijke scheppingsdrang en het creatieve proces als een ontdekkingsreis, met steeds weer nieuwe vergezichten.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 30
Laan 1940-1945  nr 11 
3931 CR  Woudenberg  

Contactgegevens 
Werner van der Burgh 
Laan 1940-1945  nr 11 
3931 CR  Woudenberg  

Telefoon: 06-20778929  
Email: werner@wvanderburgh.nl