Over de kunstenaar

Ineke Kiesling 
Beelden / schilderijen  

Na mijn loopbaan in het onderwijs heb ik de vijfjarige opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Nieuwe Academie in Utrecht gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik me gespecialiseerd in schilderen en tekenen.  

Het karakter van iemand en de zichtbare veroudering zijn in mijn portretten van belang. Dus geen gave, mooie gezichten maar oude doorleefde, karakteristieke koppen. Ruw geschilderd met veel kleur in olieverf op doek. Datzelfde geldt voor vormen uit de natuur – vergankelijkheid boeit mij en dat effect probeer ik te bereiken door mijn schildertechniek zo te gebruiken dat de verf druipt en loopt over het doek of papier. In die natte verf werk ik met krijt en inkt zodat er een ‘gelaagd’ en onregelmatig oppervlak ontstaat. Vormen vervagen maar kleuren zijn erg belangrijk want die blijven ontstaan in dingen die vergaan.  

In de zomer schilder ik graag buiten en ook dan probeer ik vooral de sfeer te pakken die ik in de landschappen voel. Licht en donker zijn dan belangrijk om als contrast te gebruiken.  

Het hakken en bewerken van natuursteen is een ander soort uitdaging. Driedimensionaal kijken en werken vraagt iets heel anders van mij en is als afwisseling op het schilderen fijn om te doen. 

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 21
Tarweland 16 
3833 VR  Leusden  

Contactgegevens 
Ineke Kiesling 
Tarweland 16 
3833 VR  Leusden  

Telefoon: 06-12472959 
Email: ineke.kiesling@gmail.com  
Website: www.inekekiesling.nl