Over de kunstenaar

Nanda van den Heuvel 
Schilderijen  

Eind 2016 ontdekte ik dat het schilderen met acryl, met name realistische dierportretten, echt helemaal bij mij past. In zeer korte tijd heb ik mij vele technieken en vaardigheden eigen gemaakt.   

De schoonheid en de ziel zo goed mogelijk weergeven en het dier zó te laten spreken dat de kijker echt geraakt wordt, dat is mijn streven. Alleen als ik die unieke intensiteit in een foto ervaar en er die heel speciale klik is, ga ik aan de slag. Het lijkt wel of het onderwerp mij kiest, in plaats van anders om! Steeds nog bouw ik kennis en ervaring op, door gesprekken met ervaren schilders, het lezen van boeken, maar vooral door heel veel te doen en uit te proberen.  

Ik vind het dan ook fijn, dat mijn werk zo gewaardeerd wordt. Dat blijkt ook uit de vele opdrachten die ik krijg. In het najaar/winter 2018 heb ik de paarden van de plaatselijke manege geschilderd, geweldig om te doen! Ook zeer regelmatig schilder ik, in opdracht, portretten van hond of poes op paneel, maar ook steeds vaker op een mooie zwerfkei. Als de eigenaar het resultaat ziet en er is oprechte herkenning, ontroering en dankbaarheid, dan is mijn opdracht geslaagd!  

Regelmatig word ik ook uitgenodigd om te exposeren. Een steeds wisselende selectie van mijn werk is voortdurend te zien in zwembad De Octopus in Leusden Dit voorjaar exposeer ik wederom in De Heelkom in Achterveld. En natuurlijk is mijn mooiste werk te zien in onze serre en tuin in Achterveld tijdens deze Open Atelierroute. U bent van harte welkom! 

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 6
Hessenweg 162
3791 PE Achterveld

Contactgegevens
Nanda van den Heuvel
Hessenweg 162
3791 PE Achterveld

Telefoon: 0342-452664
Email: nandarocita@gmail.com