Over de kunstenaar

Els van der Burgh-Frens 
Schilderijen, vilt, keramiek  

Tekenen en schilderen is voor mij van jongs af aan een levensbehoefte geweest.  Onder andere dieren – vooral vogels, paarden, katten –, portretten en Bijbelse voorstellingen.   

Op de Gooische Academie van Kees Schrikker (beeldhouwer)  kreeg ik teken- en schilderlessen van Hein Stork en boetseren van Kees  Schrikker.  Het tweede jaar volgde ik de avondlessen van Henk Slijper  (vogeltekenaar)  en haalde daar mijn L.O. akte tekenen.  

Na een jaar Rijksnormaalschool (Academieklas) volgen vijf jaren op de  Rijks Academie voor  Beeldende Kunsten te Amsterdam.  Ik bekwaamde me in portrettekenen/schilderen, etsen, monumentaal  (glas in beton)  en boetseren van portretten en figuren.  De jaren die volgden zijn een ontwikkeling tot op de huidige dag.   

Mijn werk wordt vrijer en daarbij speelt de driehoek een (grote) rol.  Ook verwerk ik glasvezel en zijde in mijn werk. Een reis naar Israël resulteerde in een aantal schilderingen op papier.  Sprookjes (Roodkapje)  en bijzondere verhalen inspireren mij tot het maken van illustraties, waarbij ik gebruik maak van Photoshop CS5.1 . Vilten neemt tegenwoordig een belangrijke plaats in. De plavuizen in mijn atelier zijn alle handmatig tot stand gekomen.  

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 30
Laan 1940-1945, nr 11 
3931 CR  Woudenberg  

Contactgegevens 
Els van der Burgh-Frens 
Laan 1940-1945, nr 11 
3931 CR  Woudenberg  

Telefoon: 06-20823705  
Email: els@wvanderburgh.nl