Over de kunstenaar

Nicole Kruimel-Rosselle 
Ikebana / beeldende kunst  

Naast florale arrangementen volgens de Ikebana Sogetsu leer (Japanse bloemschikkunst) maak ik plastische objecten, sculpturen en installaties. Ik heb een innerlijke drang naar het continu creëren, het zoeken naar vernieuwing en het verder ontwikkelen van mijn esthetisch gevoel.  

Graag combineer ik de technieken van ikebana met verschillende kunstvormen en disciplines (zoals schilder-, beeldhouw- en papierkunst) om een nieuwe vorm te creëren. Ook laat ik mij inspireren door de creatieve associatieve denkmethodes. Zo ontstaat een andere en soms originele kijk op het onderwerp.   

Mijn werk is zeer gevarieerd. Soms is het een uiting van mijn ideeën, gevoelens en emoties ten aanzien van grote onderwerpen en irritatie over problemen in onze maatschappij. Maar het kan ook zo maar ontstaan uit puur toeval of er wordt juist bewust een bepaald effect nagestreefd. Ik neig naar abstractie en minimalisme, waarbij het alleen nog gaat om compositie, lijnen, vormen en kleuren. Ruimte, beweging, ritmes en contrasten creëren is dan mijn einddoel. Mijn objecten hoeven niet perfect te zijn of aan alle regels gebonden. De uitdaging ligt in de weg daar naartoe, het proces is belangrijk.   

Groter werk maak ik samen met een vast team. Mijn werk is te zien in galeries en musea in binnen- en buitenland. Foto’s van mijn objecten verschijnen in internationale kunst fotoboeken. Zelf schreef ik het studie boek: Floral art without flowers, 2012 (2e druk).  

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Impressie van de kunstwerken

Klik op de miniaturen om de gehele foto te zien

Contactgegevens

Expositieadres: Atelier 34
Willem de Zwijgerlaan 23  
3931 KL Woudenberg  

Contactgegevens 
Nicole Kruimel 
Willem de Zwijgerlaan 23 
3931 KL Woudenberg  

Telefoon: 06-48053664
Email: kruimelnicole@icloud.com
Website:www.nicole-kruimel-rosselle.kunstinzicht.nl