Open Atelier Route 2020 en corona

Op 12 maart heb je van ons een mail ontvangen met de mededeling dat de Open Atelier Route Leusden Woudenberg in verband met het verspreidingsrisico van het Coronavirus wordt verschoven naar het najaar 2020, met als uitgangspunt dat de opzet van de route ongewijzigd blijft.

Zoals je wellicht weet zijn op dit moment alle opgelegde maatregelen verlengd tot 28 april en tot 1 juni zijn alle evenementen afgelast. Ook daarna zullen er mogelijk beperkingen van kracht blijven.

Het bestuur heeft een aantal scenario’s opgesteld variërend van verplaatsen naar eind oktober, in de huidige vorm dan wel in een aangepaste vorm (alleen overzichtstentoonstelling of alleen open ateliers) tot de gehele route verschuiven naar april 2021.

Vooralsnog is het weekend van 24 en 25 oktober gereserveerd voor de Route 2020. De openingsavond staat gepland op 23 oktober a.s. Reserveer deze data alvast in je agenda.

Het lijkt ons nu nog te vroeg om een besluit te nemen over welk scenario gekozen moet worden. Wij zijn daarom voornemens om medio mei de deelnemers door middel van een enquête te vragen welk scenario hun persoonlijke voorkeur heeft. Aan de hand van de uitslag van deze enquête zal door het bestuur een beslissing worden genomen.

De activiteiten in de Kunst-Etalage liggen op dit moment stil. De huidige deelnemers exposeren daar tot eind april. De Kunst-Etalage blijft gesloten voor publiek. De deelnemers zullen een mail ontvangen met meer informatie over de voortgang.

In april en mei zal er geen nieuwsbrief verschijnen, maar zullen we jullie per mail op de hoogte houden.

Om in het weekend van 18 en 19 april als Kunstenaars van de Open Atelier Route Leusden Woudenberg digitaal met elkaar verbonden te blijven, stellen wij voor om in navolging op “beertjes voor het raam” een kunstwerk van jou voor het raam te zetten. Maak een foto, mail deze aan oarleusden@live.nl dan delen wij deze op de sociale media van de OAR. Natuurlijk kun je hem ook op je eigen sociale media delen. Zo zijn we dit weekend toch (digitaal) verbonden met elkaar. Je kunt ook lid worden van de facebookpagina #Kunstvoorjeraam en daar je foto delen met andere kunstenaars https://www.facebook.com/groups/585234942081601/?ref=share.

We vragen je rekening te houden met de voorschriften van de RIVM

Wij wensen je heel veel sterkte, gezondheid en creativiteit in deze roerige tijd, het jaar waarin 75 jaar vrijheid centraal staat en waarin we nu zo in onze vrijheid beperkt worden.

Zorg goed voor jezelf en de ander en houdt rekening met elkaar. Mocht je vragen hebben schroom dan niet om te mailen.

Delen op Sociale media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter